torsdag 4 mars 2010

Mästarnas Mästare

Jag brukar kolla på Mästarnas Mästare på tisdagar.
Tycker det är lite småkul med Patrik Sjöbergs elaka kommentarer.
Han är sig själv helt enkelt.
Synd att Holm åkte ut, vem skall bli hans nästa ”offer”?

I alla fall så blev jag intresserad av en rätt som tjejerna gjorde i ordning på kvällen i tisdags.
Det var kycklingfilé, mozzarella, och pesto över.
Jag hittade ett recept på nätet som skulle kunna vara något liknande:



Kyckling med soltorkade tomater, pesto och mozzarella
4 pers

4 st Kycklingbröst
2 st påsar mozzarella
1 burk strimlade soltorkade tomater
Pesto efter smak
2 dl grädde
Pasta, tagliatelle
Salt + Peppar

Gör så här:
Stek kycklingbrösten hela, de skall få fin färg tillsammans med salt och peppar, och bli precis klara inte mer!
Ta dem och dela dem så att de kan öppnas likt ett pitabröd.
Fyll med skivad mozzarella, pesto och strimlade soltorkade tomater.
Om man vill kan man lägga lite extra mozzarella ovanför.
Koka upp vatten och häll ner pastan.
Smörj en ugnssäker form med olivolja, lägg ner de fyllda kycklingbrösten, lägg ner lite pesto och torkade tomater runt om och häll över grädden. Kör i ugnen på ca 180 grader, ös lite grädde över under tiden.
Servera med tagliatelle.

Eller detta, utan tomater, fast med skinka:

Kyckling med mozzarella och skinka

Ingredienser
Portioner: 4

4 kycklingfiléer (ca 450 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
1 mozzarellaost (ca 125 g)
4 tunna skivor torkad skinka
färsk basilika

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i olja i en stekpanna. Lägg den på ett ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut den och höj värmen till 225°C.
3. Skär osten i skivor och lägg den på kycklingen. Vira en skinkskiva om varje filé. Stek i övre delen av ugnen i ca 5 minuter. Strö över basilika. Servera med pasta och salladslök.
Tips!
Om kycklingen är stekt i förväg behöver man öka gratineringstiden några minuter för att kycklingen ska bli genomvarm.

Kan detta vara något som går hem på Idrottsgatan?
Vi får se vad recensionerna blir efter helgen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Taget, jag kör det översta på Lördag, så kan du ta det andra.
Lät smarrigt.
Puss puss Sandy

Anonym sa...

Jag såg programmet också och tyckte det såg asagott ut. Jag testar också översta. Kram kram Vera