fredag 23 september 2011

Exklusivt

Vi har precis avnjutit en underbart god höstgryta.
Långkok.
Bestående av mört älgkött, handplockade kantareller, honung, rosmarin, rödvin m m.
Kock: Philip Johansson
Diskare: Jessica Palm
Apropå rödvinet så satt jag skänkte honom en tanke på jobbet tidigare i dag.
Kajsa Varg skulle nämligen börja koka redan klockan 16,00.
Tänk om han skulle ta det enda rödvinet som finns kvar i hyllan efter semestern -  till späe i såsen.
För det är ett väldigt exklusivt vin.
Över 1000 spänn kan jag tro, kanske lite överdrivet, men ändå....
Som min storasyster säger.
Hon säger Exklusivt om allt hon köper, väldigt roligt, för det förmodas ha inköpts på GeKås.
Allt hon köper är väldigt exklusivt.
Men detta vinet är lite speciellt, för det fick Dahn av hans chef, exklusivt på en restaurang i Göteborg, på tumanhand, när han fick sin guldklocka av SCA.
Jag var med förståss och såg detta övergivande.
Nästan tårögd. Jag tog kort.

När jag kom hem doftade det vin i huset.
Jag rusade fram till vinstället och såg till min förskräckelse att vinet var öppnat.
-Jaha va då da? Sa Philip. Jag behövde ju rödvin till koket. Vad är det med dig?
Knappt en halv dl var taget, sen hade han skruvat på korken.

Men jag måste säga att det var ett helt underbart rödvin till maten.
Helt rätt gjort att öppna denna speschell bottle, för annars hade den legat där till ingen nytta.
Well Done my son!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter hur smarrigt som helst. Vad duktig du är, Fille! Heja heja ! Kram från stormoster